Markberg har oppnådd enda en milepæl i merkevarens strategi innenfor ansvarlig produksjon: nemlig en GRS-sertifisering.


Når det kommer til bruk av skinnmaterialer oppnådde Markberg i 2021 både LWG-sertifisering av garverier i India, i tillegg til en implementering av et innovativt zero waste-konsept i produksjonen av vesker, noe som sikrer at det ikke sløses med noen skinnmaterialer. Begge var ambisiøse mål, som vi har jobbet dedikert med i lang tid.


Nå har vi klart enda en milepæl – en GRS-sertifisering av Markberg som merkevare.


GRS står for «Global Recycled Standard». Sertifiseringen sikrer at merkevaren møter høye internasjonale standarder for sporbarhet, samt verifisering av både resirkulerte materialer og sosial ansvarlighet når det kommer til arbeidsforhold.

Mette Astrup, eier og kreativ direktør:

”GRS-sertifiseringen av Markberg er en viktig milepæl som vi er stolte av å ha oppnådd, spesielt ettersom sertifiseringen er en veldig krevende prosess. Vi er imidlertid ikke i tvil om at sertifiserte produksjoner blir helt elementært i fremtiden. Forbrukerne skal ha sikkerhet for at produktene faktisk er fremstilt på en ansvarlig måte – både med tanke på miljø og sosial ansvarlighet. Det er i dag for mye greenwashing på markedet, og det er umulig å se gjennom alle budskapene som merkevarer kommuniserer. Sertifiseringen gir sikkerhet for at det er kontroll på mye mer enn bare valg av materiale.»


«Vi er veldig ambisiøse i forhold til å sikre en så ansvarlig og bæredyktig produksjon som overhodet mulig, både når det kommer til bruk av skinn og i Markbergs kolleksjon med resirkulert plast. Sertifiseringer sikrer at vi får et felles utgangspunkt, som våre kunder – både forbrukerne og detaljleddet – kan finne trygghet i. Vi jobber hardt hver dag for å sikre at Markberg er absolutt førende innenfor ansvarlig produksjon av vesker og tilbehør, og sertifiseringer er fundamentet.»